Angelica Eriksson – sommelier på Falkenberg Strandbad tipsar om sommarens bästa viner.

J

ag har alltid haft ett stort intresse för dryck i alla dess former men vin framför allt. Därför gjorde jag slag i saken 2009 och utbildade mig till sommelier. Förutom en fantastisk grund att stå på har det även gett mig otroligt nyttiga verktyg för att kombinera mat och dryck.

Jag började jobba på Falkenberg Strandbad i april 2014 som servitris i restaurangen. När jag senare fick chansen att bli hovmästare hoppade jag på direkt. Därefter har det utvecklats till att jobba som bröllopskoordinator för att senare ta över som sommelier och dryckesansvarig. Och här är vi nu! Hoppas vi ses i sommar!

Sommar är rosévinstider! Jag kan dricka rosévin året om men det är på sommaren man verkligen känner att utbudet blommar ut med allt från lätta och blommiga Provence-roséer till de kralliga, fylliga och färgstarka vinerna. Det doftar sommar-succé!

Här nedan hittar ni tio av mina rosa favoriter samt nyheter som definitivt kommer att drickas i sommar.

Miraval

Kändisvin var det här. Och den här är väldigt bra. Brad Pitt och Angelina Jolie är kändisarna som står för denna lätta och friska Provencerosé. Lätt bäriga och örtiga toner som passar fint både till balkonghänget och somma