PABLO BAEZ FRÅN HOTEL BELLORA

Pablo Baez har varit på Bellora sedan 2016. Där har han lyckats med att skapa ett kök fyllt av det bästa från Italien. Förutom otrolig pasta så bjuds det alltid på leenden, kloka tankar om hållbarhet och härligt stök inifrån köket. Född i Argentina, bor i Sverige sedan 2010. Älskar FC Barcelona. Själv beskriver han sig som en teknisk innermittfältare med ett bra skott.

I vår guide bjuder Pablo dig på en god sommarpasta som med bara några få ingredienser blir en succé på tallriken.

Maträtt

Tonarelli ”cacio e pepe”

Recept

Pablo Baez – Head Chef – Hotel Bellora

Svårighet

Lätt som en plätt

Tonarelli ”cacio e pepe” med havskräftor, ramslök och citron. En klassisk rätt med modern twist.

Pablos tips: Att göra egen pasta är kul men personligen tycker jag om att jobba med torrpasta av hög kvalité. Och det finns väldig bra pastasorter som går att köpa i mataffären eller din närmsta saluhall.

”Trafilata al bronzo” är den perfekta torrpastasorten enligt mig. Italiensk hantverkspasta, gjort endast av durum vetemjöl och vatten. Perfekt även som veganskt alternativ.

Till följande recept använder jag pasta RUMMO. En torrpasta av riktigt bra kvalité gjord på traditionellt sätt. ”Trafilata al bronzo” som gör att det kommer att smaka som på en italiensk restaurang. Precis som här på Hotel Bellora.

Tonarelli ”cacio e pepe” med havskräftor, ramslök och citron

RECEPT FÖR 2 PERSONER
  • 200 gr tonarelli RUMMO (spaghetti, fetuccini, bucatini går också bra att använda)
  • 0,5 msk svartpeppar hel
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl pastavatten
  • 2 dl riven pecorino romano
  • 6 st råa havskräftor
  • 0,5 msk riven citroncest
  • Citronjuice
  • 2 msk finhackad ramslök
Gör så här
  1. Skala havskräftorna och rensa kroppen genom att ta bort magen.
  2. Skär kräftorna med vass kniv i mindre bitar. Smaka upp med salt, citroncest, citronjuice, olivolja och finhackad ramslök. Ställ i kylen.
    Gör det några minuter innan man går till nästa steg.
  3. Mal svartpeppar i pepparkvarn eller i en mortel. Fräs pepparn i en stor stekpanna i 1 minut på låg värme. Tillsätt 4 dl av pastavattnet, ta bort från värmen och vispa i riven pecorino-ost så att det blir krämigt.
  4. Lägg i den nykokta pastan, späd med ytterligare pastavatten, blanda till krämig konsistens. Smaka upp.
  5. Servera genast på tallrik och toppa med de marinerade havskräftorna.

At your service

PABLO BAEZ – HEAD CHEF PÅ BELLORA

Sommarens kräftpasta presenteras av Hotel Belloras Pablo Baez. Mama mia som Pablo skulle säga!

ALI HAGHIGHI – PORT DU SOLEIL & CHERI-LEE

Ali blandar otvunget och självsäkert de senaste beatsen med såväl Håkan som Michael Jackson. De här listorna är sprängfyllda med kärlek.

HILDA – VINNAREN AV HELA SVERIGE BAKAR

Hela Sveriges Hilda Kirkhoff visar hur du bakar en riktigt smarrig rabarberkaka att bjuda på.

Angelica tipsar om sommarens viner

Angelica – den vintokiga sommelieren på Falkenberg Strandbad – tipsar om sommarens bästa viner.