Carl Lundgrens

Sommarpass

Carl Lundgren, Brand Director och partner på ESS.

N

är vi startade i Ystad 2007 försökte vi hitta något vi kunde aktivera oss med, mellan altanbyggen, menyavsmakningar och möbelflytt. Vi lärde känna Terje, en underbar tennistränare som lämnat Stockholm för lugnet nere på Österlen. Terje fick oss att skratta och släppa alla andra tankar och plötsligt blev en bra fore-hand viktigare än att analysera månadsresultatet.

Vad vill jag säga med det här?
Sport och träning är en viktig del i mitt liv, för det är en motpol till allt annat i livet. Jag förundras fortfarande över känslan som infinner sig efter ett träningspass där pulsen har fått rusa lite extra och musklerna är stela av utmattning. Att känna endorfinerna rusa genom kroppen kan få vem som helst att vilja träna igen.

Sommar betyder avkoppling för många men att ladda batterierna är inte att bara slappa, snarare handlar det om att under semestern hitta en motpol till din vardag. För mig är sommar ett tillfälle att träna upp mig och det gör jag helst med löpning, cykling, cross-fitinspirerade pass på ängen eller i sjöboden och alltid med egen kroppsvikt och begränsad utrustning. Korta pass som ger lite av allt – styrka, kondition och fettförbränning.

Jag tycker du kan köra helt utan vikter men om du vill lägga pengarna på en träningspryl så är ett maghjul för 295 kronor en bra investering. Hitta sen en balk eller annan stång för ryggdrag samt en yta där du kan röra dig relativt fritt (3×3 meter).

Nu är du redo för mina bästa sommarpass.