Hilda Kirkhoff vinnare av Hela Sverige bakar 2020

Hela Sveriges Hilda Kirkhoff är 2020 års vinnare av Hela Sverige bakar. Och när du ringer oss är chansen stor att det är Hilda som lyfter på luren för till vardags hänger hon på Guest Service Team och hjälper dig att boka hotell och restaurang. Passa då på att fråga henne om receptet på Svanen – inte så svårt som det ser ut. Enligt henne.

Bakverk

Hildas rabarberrutor

Svårighet

Medel

Hela Sveriges Hilda Kirkhoff

Hilda berättar: Bakningen för mig har alltid varit naturligt och något som jag haft som min stora hobby. En fråga jag ofta får efter programmet är om jag aldrig tröttnar på bakningen och svaret är nej. Intresset bara växer dag för dag. Och att jag får dela med mig av detta på mitt Instagramkonto som exploderat i följarantal är helt otroligt kul.

Det som jag uppskattar så mycket med både bakning och matlagning är hantverket, kreativiteten, skapandet och känslan att få skapa en wow-känsla. Bakning är kemi och resultatet kan verkligen variera från gång till gång, vilket jag tycker är hela tjusningen.

Hildas rabarberrutor

Till Formen
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
Rabarberkaka med brynt smör och kardemumma
  • 100 g brynt smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ msk mortlade kardemummakärnor
  • 3 mellanstora rabarberstjälkar
Vaniljmascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mascarpone
  • ½ msk vaniljpaste eller ½ vanlijstång
  • 1-2 msk florsocker
Limesocker
  • 1 lime
  • ¾ dl strösocker
Till servering
  • Färska bär
  • Ätbara blommor
Let´s bake
  1. Gör rabarberkakan: Bryn smöret till bärnstensfärg och låt svalna helt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  3. Smörj en form som är 25×35 centimeter med smör och strö i ströbröd.
  4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker luftigt.
  5. Rör ner smöret i äggsmeten.
  6. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, hälften av den mortlade kardemumman i en skål, vänd ner detta med en slickepott i smeten.
  7. Skiva rabarbern i lagom stora bitar. Häll smeten i formen och lägg i rabarbern. Strö över den resterande kardemumman över kakan.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Känn efter med en sticka.
  9. Gör vaniljmascarpone: Lägg alla ingredienser i en skål och vispa med en elvisp till luftig konsistens.
  10. Gör limesocker: Riv lime och blanda med strösockret.
  11. Till servering: Servera kakan med vaniljmascarpone och limesockret. Dekorera eventuellt med färska bär och ätbara blommor.

At your service

PABLO BAEZ – HEAD CHEF PÅ BELLORA

Sommarens kräftpasta presenteras av Hotel Belloras Pablo Baez. Mama mia som Pablo skulle säga!

ALI HAGHIGHI – PORT DU SOLEIL & CHERI-LEE

Ali blandar otvunget och självsäkert de senaste beatsen med såväl Håkan som Michael Jackson. De här listorna är sprängfyllda med kärlek.

HILDA – VINNAREN AV HELA SVERIGE BAKAR

Hela Sveriges Hilda Kirkhoff visar hur du bakar en riktigt smarrig rabarberkaka att bjuda på.

Angelica tipsar om sommarens viner

Angelica – den vintokiga sommelieren på Falkenberg Strandbad – tipsar om sommarens bästa viner.