sommarcocktails med Anton

Säg hej till Anton Windmar, Bar Manager på Ellery.

”Ända sen jag serverade mina föräldrar O’boy med tabasco i, från en garderob med en Stiga-hockeyspelskartong som bardisk i 10-års åldern så har jag vetat att det var bartender jag ville bli.  Både det smakmässiga/kreativa och det dagliga gästbemötandet är varför jag älskar mitt jobb. När jag tänker på sommarcocktails drar mina tankar direkt åt färsk frukt, lite högre syra, och framför allt bubbel. Efter en lång svensk vinter är vi många som suktar efter solen och hänget runt grillen med en fördrink i handen, eller hur?
Efter jobb runtom i Sverige och utomlands så har jag nu landat på Ellery Beach House. Jag vet att Ellery kommer bli den självklara sommardestinationen i Stockholmsområdet i sommar och vi har så ofantligt mycket skoj planerat för er.
Hoppas att vi ses i vimlet på Ellery i sommar!”

Namn

Anton Windmar

Bar manager

Bar Manager Ellery Beachhouse

Ålder

31

Bor

I Uppsala

När jag tänker på sommarcocktails drar mina tankar direkt åt färsk frukt, lite högre syra, och framför allt bubbel. Efter en lång svensk vinter är vi många som suktar efter solen och hänget runt grillen med en fördrink i handen. Här är två drinkar som passar alldeles utmärkt både före och efter sommarmiddagen.

Watermelon 75

  • 25ml ljus rom
  • 15ml färskpressad citronjuice
  • 20ml sockerlag*
  • 1st stor skiva vattenmelon utan skal
  • 80ml bubbel
  • Is
  • Vattenmelon för garnering

Utrustning som krävs: Shaker, sil och finsil (går även att nyttja en gymshaker och en tesil).
Allt utom bubblet ska ner i shakern tillsammans med massa is (använd alltid mer is än du tror är nödvändigt). Hur du skär vattenmelonen är inte så noga då den ska skakas sönder totalt.

Skaka otroligt hårt i 6–8 sekunder. Sila genom finsil till ett highball (ett högre glas) med massa is (återigen, mer is än du tror här). Toppa upp med bubbel och rör om lätt med en sked. Garnera med en trevlig melonbit.

*Sockerlag: Lika delar socker som vatten, kör i blender eller värm lätt tills upplöst.