Jason White – Bar Manager Steam Hotel

Jason White är engelsmannen som inte gillar fotboll men som i stället älskar allt som har med mat och dryck att göra. Han har jobbat med sin passion sedan han var 15 år. (Ja, han bodde i Turkiet ett tag innan han flyttade till Sverige, och där finns det inte riktigt en åldersgräns för när man får börja lära sig stå bakom bardisken.)

Sedan öppningen augusti 2017 har Jason jobbat på Steam Hotel (4 år alltså! Tiden går fort när man har roligt!).

Från början som Bar Manager där han hade hand om alla fantastiska barer i denna mäktiga och magiska 18-våningar höga ångkraftverk. Och nu för tiden på våning sju – Voltage Lounge Pool Club – infinitypool med utsikt över Mälaren, inomhuspool i dunkelt sken och livlig bar där DJs spelar pulserande och härlig musik. “Det påminner mig såklart om mina dagar utomlands, en varm sommardag och här känner jag mig hemma!”

Vad – av allt bra – är det bästa med Steam Hotel?

Steam Hotel har allt man kan önska sig; två pooler, fantastiska drinkar, grymt god mat oavsett var i huset man befinner sig. Världens skönaste sängar och täcken, karaokerum och bio. Bland det bästa är så klart du –  vår gäst som vi får ta hand om när du är här. Och så en till riktigt j-a bra grej: leendet man får från receptionen när man kliver in genom dörren för att börja arbetspasset, hälsningen från housekeeping man får när man går i korridoren, high-fiven man får av sina kollegor som man jobbar med. Vi som jobbar här är inte bara arbetskollegor, vi är en stor familj. Och som ni vet är kärleken till familjen det som knäcker allt!

Och vad ska vi ha i våra glas en varm sommardag?

Enligt mig ska ölet vara ljust, läskande och fräscht samtidigt som jag gärna vill ha lite av den där härliga fruktiga beskan man oftast hittar i tex IPA eller APA. Helst köper jag burk för det är i slutändan mycket bättre för miljön då man faktiskt kan frakta dubbelt så många burkar på en pal. Och givetvis ska det vara närproducerat – åtminstone svenskt. Här hittar ni tips på några av sommarens schyssta öl som garanterat kommer ha en plats i min kyl.

Coppersmiths Mosaic Lager 5,2% (nr 31395 på systembolaget)

Mosaic, humlesorten som också kallas för “Citra on steroids” – en riktig citrus-smäll. En härligt ljus, ofiltrerad lager som görs här i Västerås. Lagom beska och härlig fräschör som gör att den funkar utmärkt till grillat en varm och solig dag. En riktig vinnare hela sommaren.

Stigbergets Pilsner 4,8% (nr 1244 på systemet)

Det perfekta ekologiska ölet att ha i kylen en varm sommardag. Passar utmärkt som balkong-öl. En frisk och lättdrucken pilsner med lite beska. Förutom att det är det perfekta sällskapsölet så är dessutom själva burken bland de snyggaste på marknaden och så matchar det bordet fyllt med kräftor helt perfekt!

St Eriks Citra Pale Ale 4,5% (nr 1264 där man köper alkohol i sverige)

En ofiltrerad pale ale bryggd  på enbart Citrahumle i ett av Sveriges modernaste bryggerier – bryggeriet drivs av 100% förnybar energi. Bara en sån sak! Den lilla burken kommer packad med citrusaromer. Att den är ofiltrerad ger den en underbar ’juicy’ och mjuk karaktär med en komplex och balanserad beska. Passar fint som sällskapsdryck men även till rätter från det asiatiska köket.

Mikkeller Limbo Yuzu 0,3% (nr 82980, också där man köper öl och allt som innehåller alkohol)

Ett riktigt bra, lätt syrligt, citrusfrontat alkoholfritt öl med inslag av halm och örter från våra danska grannar på Mikkeller. En alkoholfri variant till den som är “the designated driver” på grillfesten!

Coppersmiths The Steam Beer 5% (Steam Hotel, men också nr 31967 där man kan köpa alkoholhaltiga drycker)

Lite klyschigt kanske att ta med vårt eget öl, men det här ölet kommer alltid att ha en plats i min kyl. På de lite svalare kvällarna – ni vet – när man letar efter en lite mer rostad humlesmak, aningen mer beska men ändå en balanserad lager. Då ska du dricka The Steam Beer, en riktig bra “allrounder”.

At your service

PABLO BAEZ – HEAD CHEF PÅ BELLORA

Sommarens kräftpasta presenteras av Hotel Belloras Pablo Baez. Mama mia som Pablo skulle säga!

Pablos favoritpasta

ALI HAGHIGHI – PORT DU SOLEIL & CHERI-LEE

Ali blandar otvunget och självsäkert de senaste beatsen med såväl Håkan som Michael Jackson. De här listorna är sprängfyllda med kärlek.

Ali´s topp 3 playlists

HILDA – VINNAREN AV HELA SVERIGE BAKAR

Hela Sveriges Hilda Kirkhoff visar hur du bakar en riktigt smarrig rabarberkaka att bjuda på.

Hildas rabarberrutor

Angelica tipsar om sommarens viner

Angelica – den vintokiga sommelieren på Falkenberg Strandbad – tipsar om sommarens bästa viner.

Sommarens vintips