Jonas Stenberg

Boktips i sommar

gör som JONAS STENBERG – upptäck nya världar

Jonas Stenberg – medgrundare och partner till ESS Group och 10 destinationer, några nattklubbar och ett antal restauranger. Gift med Maja, tvåbarnsfar, ständigt i rörelse, aldrig färdig. Drömmer om att bli hockeyproffs.

Hur hinner han läsa böcker undrar nyfiken? Att försvinna in i litteraturens ljuvliga värld är en av de viktigaste resorna man kan göra. För från böckernas värld plockar man inspiration, kraft och insikt. Så att läsa är inte bara en hobby för Jonas, det är en essentiell del av hans vardag. Att läsa är att besöka en destination där allt kan hända och allt är möjligt – precis som på Jonas hotell och restauranger.

Sträckläsa på semestern

Shantaram av Gregory David Roberts

En riktig, äkta rövarhistoria. Den påstås vara sann och om det är så, så är det helt otroligt, men om allt är påhittat, så är det nästan ännu mer otroligt. Låt dig inte avskräckas av omfånget. Den är nästan 1 000 sidor, men den kommer att sluka dig och innan du vet ordet av är du djupt inne i Bombays labyrintiska undre värld, och vidare bär det hän. Låt äventyret skölja över dig!

Illusionisten av John Fowles

En ung, välutbildad brittisk man hamnar på en isolerad grekisk ö. Där möter han en grekisk mångmiljonär med fäbless för psykologiska experiment. Det är 60-tal, men andra världskriget är fortfarande dallrande nära och den grekiska mytologin blommar. Vad är sant och vad är skådespel?

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón

Totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad.

Flyga drake av Khaled Hosseini