Mariana Valderrama Gaete

Content Manager, DJ och f.d General Manager Hotel Bellora

Namn: Mariana Valderrama Gaete

Jobbar som: Content Manager på ESS sedan 2020, GM på Bellora från 2016

Tidigare erfarenhet: en uppsjö av härliga restauranger runtom i Göteborg som alla bidragit till att forma mig i mitt yrke. Hurra för kollegor och allt de lärt mig!

Familj: mamma Lucia, pappa Jorge, syster Andrea, sambo Fredrik, Fredriks barn Felix och Milo, syskonbarn Viggo och Elena och många, väldigt fina vänner.

Bästa sommarhotellet: Ystad Saltsjöbad – ingenting går upp mot gamla Skåne

Bästa sommarlåten: Tröttnar aldrig på att dansa euforiskt till Billy Paul / Your Song

Bästa boktipset i sommar: Harry Potter-böckerna

Favoritserie: RuPaul’s Dragrace

Sommarens bästa dryck: Hugo på Cielo!

Bästa kortspelet: Chicago och Skitgubbe

Musik: förgyller och förlänger livet. Allt i livet förknippar jag med musik. Att tok-dansa till sena sommarkvällar, att somna till i en solstol, att sjunga med till när man diskar. Att gråta och trösta sig med när man är olyckligt kär. Hela livet är musik!

Just like Rimini Baby
R

ekordvarma dagar vid stranden. Solkräm som luktar kokos och får huden att glänsa som frosting på en kärleksmums. Solbrännor som för tankarna till dyra italienska läderväskor. Svalkande spritz med mycket is. Glassar man inte hinner äta innan solens strålar tagit den i sitt våld.

Ljumma nätter på en piazza. Kallt, bubbligt vin, en tallrik pasta med skaldjur, ännu en glass. Nu kan man ta sig tid, nu när solen tagit sin tillflykt någon annanstans.

Öppna fönster nattetid. Skenet från månen som kryper på väggarna. Och vetskapen om att i morgon kommer drömmen att slå in igen: Solkräm som luktar kokos. Som får huden att glänsa som frosting på en kärleksmums. Solbränna som för tankarna till dyra italienska läderväskor. It’s Rimini baby!

B

lodig biff och feta korvar. Eller kanske cypriotisk vit ost och majskolvar. En efter en dyker de upp – vännerna och familjen. Nån har med sig potatissallad, nån annan Ginger Ale. De söta, stora, brandröda tomaterna ligger fint uppskurna på fatet. Grönsalladen är krispig.

Grillen tänds. Ingen vet riktigt hur man gör men vissa är – tack och lov – modigare än andra. ”Vi kör och ser hur det går”. Det är som magi – ingen vet hur det gick till, men plötsligt är det grillat till perfektion. En liten nypa salt som världsvant krossas med fingrarna över det varma, saftiga köttet. En sista liten detalj som tar det från gott till fullkomligt. Pricken över i:et.

Och så sätter man sig. Skrattar och njuter. Av sommaren, av grillränderna och av att alla runt bordet är lyckliga och på sitt bästa humör. Livet är roligare tillsammans, helt klart!