Everyday is like Friday!

S

äg hej till Theo – mannen som tatuerat in Ellery-loggan på kroppen.

Theo är taggad på sommaren – minst sagt – och ser fram emot tidiga morgonar med fågelkvitter och uteserveringar som öppnar upp. Mest av allt ser han fram emot att krama sin farmor och sina kollegor och njuta av en första sommar på Ellery Beach House.

Theo carpar sommaren till max! Läs här och gör det samma.

J

Jag skulle börja med packningen. Den är viktig, speciellt om man ska landa vid en strand och vill undvika rastlösheten. Packa ner ett par färgglada badkläder och ett lika färgglatt parasoll. Färger för mig är semester och dessutom syns inte sand och lera lika tydligt. Glöm dock inte strandtennisracket och bollen. Se hur många ni klarar mellan er samtidigt som ni backar och ökar avståndet. Om ni är fler, packa också ner en volleyboll och stå i en cirkel i vattnet och gör samma sak.

Om ni vill hitta lite guldkorn, men inte orkar tänka själva är hemsidan trippa.se rena guldgruvan. Här finns alla möjliga val med bland annat vackra vägar, stränder och fina utkiksplatser över hela Sverige.

Använd även navigationsappen Waze som gör livet enklare för du behöver inte tänka på någonting. Den väljer den snabbaste vägen, anpassar sig efter köer, och ser vart det finns fartkameror (och om det kanske står en polis vid sidan av motorvägen).

Vi kör en lista på mina absoluta favoriter i Sverige också, för dig som vill ta steget vidare och gå på lite härliga krogar och kul ställen att besöka.

FAVORITERNA – EN ORANKAD LISTA

  1. Stockholms skärgård med ett besök på Gällnö handelsbod – precis som i Bullerbyn. Ett hett tips är att stanna över på vandrarhemmet som har nominerats till Sveriges bästa sju år i rad.
  2. Åk ut till Agnes och Mauritz på Karshamra trädgård.
  3. Hjulsjö 103 är en magiskt liten avstickare utanför Västerås.
  4. Runnviken pensionat i Tystberga (Nyköping). Här stressar man av sig storstaden med ett härligt yogapass eller bara är i den härliga naturen.
  5. Åfors keramik som ligger i ett gammalt glasbrukssamhälle i Småland, så genuint det kan bli. Fint porslin och skulpturer som man kan pynta hemmet med.
  6. Om man sen snirklar sig ner mot södra Sverige och Skåne så tycker jag att man störtar lugnt och rofyllt på Talldungen gårdshotell, personligt litet hotell med stenkoll på service och kvalité.
  7. Fridens gårdskrog bland äppelträden i Kivik. Fantastiskt ställe där man inte ska förvänta sig några vita dukar och servering från höger. Här kommer maten när den kommer, men det är fantastiskt goda pizzor med lokalproducerade råvaror som väntar dig.
  8. Åstol i Göteborgs Skärgård (som Oía i Santorini). Njut av dagsfärska skaldjur på Åstols rökeri som även kör lite musik och butiksförsäljning.

Nu bjuder jag hem er till en kväll hos mig där mina vänner också är med.

Vi brukar alltid starta med en omgång cricket och nåt gott och dricka. Kanske lite rosé från Les Lauzeraies i Tavel (Nr 2724).

När ni druckit Antons goda cocktails, Angelicas goda viner och käkat Pablos smarriga pasta så ska ni avsluta på topp – med en charadlek. Den går ut på att ni alla skriver ner minst 5 lappar per person på kändisar, händelser eller saker som man gör. Dela in er i två lag. Mjukstarta genom att köra “med andra ord” – förklara lappen men utan att nämna ordet. När man har gissat rätt tar man en ny lapp, och så försöker vi göra så många lappar som möjligt innan klockan ringer efter 45 sek. När det ringt så fortsätter nästa lag. Man håller på tills lapparna tar slut. Varje lag räknar ihop antal lappar, sen lägger man tillbaka dem i skålen. Nästa omgång kör man vidare med samma lappar, men denna gång är det charader som gäller. De grundläggande reglerna för charader är att man inte får peka och inte använda ord eller ljud. Varje lag har 45 sekunder på sig. Fortsätt tills lapparna är slut, räkna ihop antal lappar och räkna den totala poängen. Sinnessjukt kul och lättsamt och livar upp kvällen.

En sista sak jag vill påminna om innan vi skiljs åt! Glöm inte att koppla av, ge plats åt din familj och vänner i sommar. Fokusera på att lyssna, uppskatta, ställa frågor, skratta, sprida glädje och kärlek.

NJUT!

At your service